Trægulvet kan ikke undgå at blive slidt med tiden, hvor det vil komme til at se trist og træt ud. Der kan også være pletter, der simpelthen ikke kan vaskes af, fordi de er trængt ned i træet og har misfarvet det. Du går måske med overvejelserne om at skifte hele dit gamle trægulv ud, fordi du er blevet træt af at se på det, men måske du lige skulle overveje det en ekstra gang – du kan nemlig få det slebet i stedet, så det ser ud som nyt.

Få slebet ridser og falmet farve væk

Når dit trægulv bliver slebet, vild et få sin helt naturlige, lyse farve frem og dem gamle, falmende, mørke farve vil forsvinde. Overfladen vil blive glat og pæn, og gulvet vil rent faktisk komme til at fremstå som nyt. Pletter i gulvet vil også blive slebet væk, så de ikke længere er at se. Når et gulv bliver slebet, vil der naturligvis blive slebet et par millimeter af overfladen, men dette har ingen betydning for et solidt trægulv. Det betyder nemlig også, at alle ridserne vil blive slebet væk. Det kan være ridser fra hundekløer, mærker efter stiletter, møbler eller lignende.

Har du nogle voldsomt dybe ridser eller måske endda revner i træet, vil en gulvafslibning ikke kunne fjerne det, og i sådan et tilfælde vil du være nødt til at skifte hele gulvet ud, hvis du ikke kan leve med det. Du kan finde en oversigt over gode håndværkere, der kan hjælpe dig med at lægge et nyt gulv eller andre opgaver ved at besøge: ekspertoversigt.dk.

Der er nogle fordele ved at vælge at få gulvet slebet frem for at købe nyt:

  • Det er billigere
  • Det går hurtigere
  • Det er mindre besværligt

Det koster selvfølgelig ikke lige så mange penge at slibe det eksisterende gulv, som det gør at købe et nyt, og så går det noget hurtigere at få en professionel fagmand ud for at slibe gulvet, end det gør at brække hele gulvet op for så at lægge et nyt gulv. Du kan finde en oversigt over firmaer, der tilbyder gulvafslibning her: ekspertoversigt.dk/gulvafslibning/

Med en gulvafslibning får du et lysere gulv, der får hele rummet til at fremstå lysere og meget mere åbent og imødekommende. Det kan dog være en god idé at behandle gulvet efterfølgende med olie, så det kan modstå det slid, det bliver udsat for og samtidig bedre kunne afvise skidt. Ved at efterbehandle dit gulv, kan du også selv bestemme farven, som det endelige resultat skal have.